آموزگاران دوره ابتدایی در آموزش و پرورش جزو پرکارترین های این حوزه می باشدکه با اندکی تمجید از کارهایشان سعی می کنند حتی جانشان را به خاطر اهداف آموزشی شان جهت پرورش دانش آموزان بدهند.
این قشر جامعه با توجه به اینکه با کودکان معصوم سرو کار دارند توانایی تخلف و دروغگویی وکم کاری و…را ندارند و مثل روح کودکان؛ روحشان پاک است و این پاک بودن تا آخر عمرشان پابرجاست. گاهی این قشر از جامعه به دانش آموزان بیشتر از فرزندان خود رسیدگی میکنند. و مثل کودکان هیچ موقع کینه به دل نمی گیرند.بعضی از کارهایی که باید و نباید در جریان سال تحصیلی انجام دهیم که موجب بروز بعضی مسائل ناخواسته می شود, به نظر بنده چنین برمی آید.
۱- اولیا هیچ موقع در نحوه کلاسداری و روش تدریس آموزگار دخالت نکند. چون آموزگاران ابتدایی مدارک بالاتری داشته و چندین سال در دوره های گوناگون ضمن خدمت و دریافت مدارک دانشگاهی در رشته های خود خبره هستند؛ و انتقاد در این مورد توسط افراد غیر متخصص آموزش و پرورش ابتدایی به نوعی به زیر سوال بردن مدارک وی می باشد.
۲- از آموزگار قبلی فرزندتان به آموزگار فعلی هیچ وقت بدگویی نکنیم؛ برای مثال شما خوب هستید ولی آموزگار سال قبل مثل شما نبود.وهمواره هر دو را تمجید کنید.
۳-با آموزگار رو راست باشید و سعی نکنید مشکلات خود و فرزندتان را از وی کتمان نمایید.ودر بعضی مواقع از وی درباره نحوه غلبه بر مشکلات راهنمایی بخواهید؛چون آموزگاران دوره ابتدایی چندین واحد روانشناسی عمومی و اختصاصی کودک را پاس نموده اند و خبره هستند.
۴-به هیچ عنوان در خانه ودرحضور فرزندمان از آموزگار انتقاد نکنیم ؛ چون ناخواسته باعث ایجاد یاس در دانش آموز و دید منفی وی به معلم شده وعدم علاقه وی به یادگیری گردیده و حتما افت تحصیلی را به دنبال خواهد داشت.
۵-از اهداف آموزش و پرورش در دوره ابتدایی با خبر باشیم؛ چون دوره ابتدایی کنونی مثل دورانی که ما درس می خواندیم نیست ؛و روش ها کاملا متفاوت می باشد.
۶-موقع برگشتن فرزندانمان به منزل حتما بپرسیم که چه یاد گرفته ای؟ نه اینکه بپرسیم چه نمره ای گرفته ای ؟ چون دوره ابتدایی دوره مهارت آموزی زندگی است.
۷-یادگیری یک لذت است ؛ با تدریس غیر اصولی در منزل و بدون کارشناسانه خودداری کنیم واز ارائه تکالیف بیش از حد به کودکان خودداری کنیم.
۸-روانشناسی کودکان ونیاز های غریزی و عاطفی آنها را مطالعه کرده و بدانیم با چه فردی سروکار داریم .انتظارات بیش از حد عواقب ناگواری روی فرزندان خواهد داشت.
۹-سعی کنیم حدالامکان برای دانش آموزان ابتدایی پسرکه دوران شکل گیری شخصیتی است از آموزگاران مرد استفاده گردد.
۱۰-به وعده هایی که به کودک می دهیم عمل نماییم .
۱۱-و…
با ارسال دیدگاه های خود یاری فرمایید.